fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

dluhy a drogy

Bezmocni rodiče

Dobrý den, prosíme o radu, kam se máme obrátit o pomoc. Máme syna,29 let, který se rozvádí kvůli drogám. Situaci nezvládl, nabral si spoustu nebankovních půjček, které nesplácí. Snažili jsme se mu pomoct, slíbil, že toho nechá, ale upomínky chodí dál. Má dvě malé děti, které jsou u nás každý druhy týden. Děti miluje a těší se na ně.Ale když je s nimi, nema trpělivost a často vybouchne. Jsme z toho všeho značně vyčerpání. On se k nám chová podrážděně a nedá se s ním o problematice hovořit. Jsme už důchodci a nemáme sílu to dal snaset.

Odpověděl: Jana Justinová

 

Dobrý den,

nejlépe bude, když se obrátíte na Poradenské centrum Renarkon -http://www.renarkon.cz/kontaktni-centrum-frydek-mistek, tam s Vámi situaci podrobně proberou a snad společně přijdete na to, jak dál k synovi přistupovat. Je třeba se na konzultaci objednat.

 

Obecně je ale dobré držet se pravidla, že za závislého neplatíte žádné dluhy ani mu nepůjčujete peníze. Vaše pomoc by měla být hlavně ve formě podpory, pokud bude dělat dobrá rozhodnutí, tedy např. pokud se rozhodne k léčbě.

 

Držím palce a přeji hodně sil!

 

S pozdravem

Jana Žáková

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko