fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Jak pomoci?

anooooooo

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jak pomoci svému manželovi, který po pobytové léčbě cca po 1 roce užil pervitin. Týden poté měl deprese, úzkosti, občas pil alkohol a kouřil marihuanu, jakoby zaháněl chuť na další dávku( jeho spouštěčem chutě na drogu je alkohol)!
Nevím v tuto chvíli, zda je pro něho lepší docházet " někam" ambulantně, či opět přemýšlet o pobytové léčbě, čekáme totiž miminko. Nechci ale nic podcenit, ale manžel se k tomu zatím staví tak trochu nezajímavě. Ví o svém problému, ale zatím ho podle mě nechce v důsledku řešit. Je mi jasné, že pokud nebude chtít sám, stejně "to" za něho nevyřeším..
Pobytová léčba je dlouhodobější, to by pro nás ale znamenalo ztráta jeho zaměstnání a finanční újma. V ambulantním centru, ale tenkrát nebyl spokojený s jednou pracovnicí, tak jsem se chtěla zeptat, zda by mohl navštívit ambulantní centrum i např.z jiného okresu, než z kterého pochází, je nutné se nejprve objednat?
Děkuji

Odpověděl: Markéta Kordová

 

Zdravím Vás.

 

Ano, manžel se může léčit i jinde, než kde má trvalý pobyt. Napište nám, odkud jste, zkusíme se povívat na možnosti. Rozhodně je třeba, aby své selhání co nejdříve začal řešit! Čím dříve, tím lépe.

 

Mějte se zatím hezky a ozvěte se.

 

S pozdravem, MK

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko