fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Je to pravda?

Zvědavec

Slyšel sem že komunita Ňemcice jsou nejleoší je to pravda? Taky mi zajímá jestli ten film pravidla lzi se faktstalo je to pravda? A je pravda ze kazdej kdo tam dojede se lecit je hozeny do rybnika? I v zime?? Chtel byxh se lecit. Ale nevim estli tohle zvladnu myslim ze ne je to husty! Je ti vsechno oravda?
Alex

Odpověděl: Jakub Chudomel

 


Zdravím vás Zvědavče Alexi ještě jednou,

 

zřejmě nedopatřením jste zadal tutéž otázku po druhé - tedy sem opakuji předchozí odpověď.

 

Nejdříve trochu zeměpisu. Němčická komunita byla založena v Němčicích mezi Volyní a Strakonicema, kde fungovala 21 let. Před pár lety jsme se však přestěhovali do vlastního objektu a jsme v Heřmani u Písku. Stále se jmenujeme Terapeutická komunita Němčice, jenom již nejsme v Němčicích, ale v Heřmani u Písku, tedy na půl cestě mezi Putimí a Protivínem.

 

K vašim dotazům - do rybníka nikdo vhozen není, každý tam vleze sám. K dnešnímu dni tento očistný rituál podstoupil každý klient i zaměstnanec komunity a všichni s radostí a ve zdraví. Nemusíte mít obavy, zvládnete to, stejně tak jako mi všichni ostatní.

 

Film "Pravidla lži" se skutečně u nás, ještě v původních Němčicích, natáčel. Jde o běžný celovečerák, který jen využil prostředí a procesy komunity a skupinové psychoterapie. Příběh je zcela smyšlený a ani trochu se nezakládá na skutečnostech. Vymysleli si ho autoři filmového scénáře.

 

Zda je naše komunita nejlepší si netroufám tvrdit. Občas to někdy slyším a nebráním se tomu. Pokud ale znám i ostatní komunity v ČR, jsou až na výjimky zcela bezvadné. Pravdou je, že jsme byli první, jsme tudíž nejstarší a snažíme se být vždy o krok napřed.

 

Nastoupit k nám do komunity je super nápad. Pojďte... Nástup si musíte vyjednat v pražském K-centru. Sídlí na Smíchově, v ulici Na Skalce. Koordinaci nástupů k nám tam má na starosti Eva Nezdarová - tel: +420 607 082 095 (v pracovní dny), e-mail: nezdarova@sananim.cz

 

Další informace a kontakty nejdete i tady - http://www.sananim.cz/terapeuticka-komunita-nemcice-(tkn)/prijem-klientu.html

 

Mějte se hezky J.Chudomel

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko