fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Pervitin

Anonyym

Dobrý den
Chtěla bych se zeptat,kdyz můj přítel si obcas nekdy veme pervitin. Jestli to prenese I do meho těla,do mych slin.?
Obcas nemam potrebu spat,ani jist a vetsinou to poznam podle puchyrku v ustech,ze sI neco takoveho dal.
Muze to nejakym zpusobem ublizovat memu telu? Jak ho od toho odradit?

Odpověděl: Amrit Sen

Zdravím Vás, díky za důvěru.

 

Píšete po několikáté, potřebujete odbornou podporu. Navštívila jste lékaře, jak jsme Vám doporučovali? Do té doby nejspíš klidnější nebudete.

 

Když napíšete, ve kterém, nebo poblíž kterého většího města bylíte, rádi Vám obratem pošleme kontakty na služby a odborníky, se kterými bude nejlepší situaci probrat, není nad osobní pohovor. Služby jsou bezplatné a mohou Vám být poskytnuty, zcela anonymně, naprosto nezávazně.

 

Přes sliny, ani tělesný, či intimní kontakt s partnerem, se do Vašeho organismu pervitin zcela určitě nepřenese.

 

Podle toho, že často nemáte potřebu spát, jíst a máte projevy, které jste popsala, připadá v úvahu i možnost, že Vám přítel potají přidává pervitin do pítí, nebo jídla.

 

Pokud by tomu tak bylo, šlo by o velmi nezodpovědný a nebezpečný čin, který Vás může ohrozit nejen na tělesném a duševním zdraví, ale i na životě.

Zároveň by šlo o velmi závažné protiprávní jednání, s trestní sazbou až na několik let nepodmíněně.

 

Na nic nečekejte a promluvte si o situaci s pracovníky nejbližší adiktologické ambulance, AT poradny, nebo kontaktního centra. Nejlépe nejdřív zavolat a domluvit si termín schůzky. Uleví se Vám, vše, o čem si budete povídat, tam i zůstane.

Pracovníci jsou ze zákona povinni a z etických důvodů vázáni, striktně chránit Vaše soukromí. Nesmí nikomu dalšímu, žádné informace o Vás, bez Vašeho písemného souhlasu, poskytnout.

 

Jak jsem psal, kontakty Vám můžeme poslat. Citlivější údaje můžete uvést ve skryté poznámce, případně naši komunikaci nezveřejnit vůbec. Pošleme kód, po jehož vložení na patřičné místo úvodní stránky naší poradny, se dotaz i odpověď, znázorní je, a pouze, Vám. Probrat můžete, i co se dá dělat, jak podpořit motivaci přítele k pozitivním změnám. Za mě, bude mnohem užitečnější, když z takového vztahu, ať už Vás bez Vašeho vědomí přítel intoxikuje, či ne, prchnete.

 

Jak můžete, podle oblasti a typu služby vyhledat sama, se dozvíte rovněž na našich stránkách, v rubrice Kontakty: http://www.drogovaporadna.cz/kontakty.html

 

Nebude od věci, když si v lékárně koupíte Drogový test z moči na metamfetamin, pervitin, efedrin. Cena se pohybuje od 39 korun za 1 test, cca do 250 korun za 5 testů a otestujete se v čase, kdy budete mít popisované příznaky (nebudete moci spát, nebo ztratíte chuť k jídlu), nebo se budete cítit divně. Kdyby Vám test vyšel pozitivně, určitě nám napište, a zároveň se poraďte s odborníky, které jsem zmiňoval, případně kontaktujte pracovníky bezplatné Právní poradny A.N.O., která se zabývá právním poradenstvím v oblasti práva trestního, občanského, rodinného, pracovního i v dalších oblastech v souvislosti s problematikou užívání nelegálních drog a závislostního chování. Pracovníci této služby Vám pomohou a poradí, jaké konkrétní kroky pro svoje bezpečí máte, nebo můžete podniknout:

 

Právní poradna A.N.O.
Koněvova 95
130 00 Praha 3 - Žižkov
Telefon: +420 222 582 932
Mobil: +420 736 760 701
E-mail: ppano@asociace.org
Web: http://poradna.asociace.org/
Webová poradna: http://poradna.asociace.org/webova-poradna/

 

K lékaři určitě zajděte, zvažte, jestli před, nebo po návštěve odborníků.

 

Přeji Vám vše dobré, zkuste nám věřit a podniknout doporučené kroky.

 

Držím palce, hodně štěstí, Amrit Sen.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko