fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Jak pomoci?

Petra

Dobrý den,prosím o radu. Manžel 3 roky je uživatelem pervitinu. Ovšem já to nevěděla,zjistila jsem to až ted. Poslední rok začal být divný,roztekany,nespolehlivý,já těhotná... Poté co jsem to zjistila,tak jsem ho vyhodila. Nakonec sliboval a dali jsme to dohromady hlavně kvůli dětem ( 4 roky dcera,a teď 2,5 měsíční miminko) bohužel jsem netušila,že je to vážnější než jsme mysleli. Přišlo další peklo a další hádky znovu bere atd. Chce se jít léčit kvůli nám,nechce to brát,ale nemůže si pomoct. Tvrdí,že si nedokážu představit,jak moc je to těžké,já to samozřejmě nemůžu pořád pochopit,jelikož si myslím,že prostě když chci,tak přestanu. Byl u nás na psychiatrii,ale tam je plno a řekli,že mu zavolají až se uvolní místo ( ověřovala jsem si to a ano,jenže to prý nebude tak brzo). Bohužel přišla další hádka, výčitky,opět jsem ho vyhodila,ale účinek byl opačný,fetoval u rodičů každý den a ve velkých davkach,co byl bez nás( jelikož s rodiči má už roky problémy - otec alkoholik,matka schyze očka). S námi se aspoň držel a selhal tak dvakrát,ale jak říká,že si dal jen za nehet,aby to překonal ( což je fakt,že ten stav by člověk ani nepoznal,já to poznám už okamžitě ). Přišel včera,že to bez nás nezvládá,že se bojí,že ho to už zabije. Rozhodla jsem se,že ho vezmu zpět a než mu zavolají z léčebny,že to spolu nějak zvládneme překonávat ty stavy kdy má na to chuť. Prosím o radu,co mám dělat a jestli je to dobrý nápad podporovat ho a pomocí mu. Miluji ho a dcera ho zbožňuje,on ji taky,jinak je to hrozně hodný chlap,prostě chtěl být výkonnější a nakonec se postupně odrovnal. Prosím tedy o radu. Chceme zpátky toho super tátu manžela,ale co a jak dělat,aby to mělo smysl,než mu zavolají. Dnes jsem to tam urgovala a řekli,že tam byl a je zapsány pod čarou,ale že jsou dlouhodobě plni. Jak ten čas překonat? Co mám dělat,aby se držel.
Děkuji moc. Snad to dává nějaký smysl.

Odpověděl: Markéta Kordová

Petro, dobrý den.

 

A odkud jste? Možná není od věci obrátit se na vícero zařízení a nastoupit tam, kde to půjde nejdříve. Napište mi, jaká města máte dobře dostupná.

 

MK

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko