fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

letiště a thc

dsdadsadd

Dobrý den, letím do New Yorku, je mi 18 let. Je možné, aby mi někdo na letišti dělal THC testy?

Odpověděl: Gabriela Koryntová

Dobrý den,

 

vaše otázka se pohybuje mimo rámcem naší poradny. Bohužel se mi nepodařilo nikde dohledat uspokojivou odpověď.

 

Před vlastním odletem nejspíše žádáte o vízum, případně vyplňujete ESTA. V obou případech se vás budou na drogy ptát. Pokud proběhne odbavení na letišti v Evropě bez problémů, nejspíš nebudete mít problémy ani v USA. Předpokládám, že pokud se člověk chová přiměřeně, není důvod podrobovat ho něčemu jinému, než běžné kontrole a pohovoru, jejichž součástí testy na drogy nejsou.

 

Pokud by se však z nějakého důvodu objevilo podezření, které by si testování vyžadovalo, pak by se to stát mohlo. Přesnější informace byste se ale dověděl nejspíš na letišti v USA, resp. u jejich letištní bezpečnosti/kontroly. Otázka je, jestli takové otázky samy o sobě nevzbudí podezření.

 

Větší problémy než to, že byste měl positivní testy, by vám v tuto chvíli mohlo přinést převážení marihuany, případně načiní spojeného s jejím užíváním. V USA jsou státy, kde je marihuany do jisté míry legální, nicméně každý stát má vlastní pravidla. Bylo by dobré si je dopředu prostudovat a mít na paměti, že věková hranice 18 let je častěji posunuta až na 21.

 

Snad alespoň takto.

S pozdravem,

Gabriela Minařík.

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko