fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Drogy

Lubi

Dobrý den,mám dotaz co mi hrozí když jsem jel do německá do prace tak mne zastavili německy policajti a dali mi test na drogy ,a já hlupák jsem skonzumoval male mnostsvi pervitynu a když jsem mnel volno tak jsem mnel marihuanu ale to bylo před tréma dnema a já se moc bojím ze bych mohl čistá zákaz di německá tak rok nebo při nejhorším bych si musel odpikat tres,vůbec nevim co mne čeká ,mohla by jste mi prosím jak poradit ?? Děkuji...

Odpověděl: Amrit Sen

Lubi, zdravím Vás,

 

děkujeme za projevenou důvěru. Nepíšete, jestli Vám test vyšel pozitivní, předpokládám, že ano. Nedokážu si sice takovou situaci představit, ale jestli neznáte výsledek testu, přikládám přehled o detekovatelnosti zmíněných drog:

 

Přítomnost drog se většinou, v závislosti na druhu testu, ale zejména na frekvenci užívání, množství a kvalitě drogy, také na metabolismu každého testovaného, detekuje zhruba v těchto časových úsecích:


Marihuana (THC)

- detekce z moči 1 - 30 dní, výjimečně déle, v závislosti na intenzitě předchozího užívání, při občasném užívání se testy negativizují cca do 14 dní
- detekce z krve do 14 dní, při občasném užívání se testy negativizují cca do 10 dní


Pervitin
- detekce z moči 3 - 21 dní, v závislosti na intenzitě předchozího užívání, při občasném užívání se testy negativizují cca do týdne
- detekce z krve 1 - 3 dny


Doba, po kterou lze výše uvedené drogy zjistit ze slin a potu je obdobná jako u testů ze vzorku krve.

 

Nejsem právník, neznám německé zákony, ale je nabíledni, že jestli Vám vyšel pozitivní test test při německé dopravní kontrole, ponesete si následky, protože jste porušil tamější zákony. Německé úřady fungují spolehlivěji, rychleji a důkladněji, než u nás, což pro Vás nejspíš není radostná zpráva. 

Podle tamějšího trestního zákoníku můžete být v Německu za řízení pod vlivem drogy řidič odsouzen k trestu odnětí svobody až na jeden rok, nebo k pokutě až 500 až 300 eur. K tomu se samozřejmě váže i odebrání řidičského oprávnění, za jakých podmínek se vrací, nevím. Pro německé státní příslušníky platí, před navrácením řidičského průkazu, povinné přezkoušení s úspěšným výsledkem.


Znění celého zákona (v angličtině), najdete zde:

http://www.emcdda.europa.eu//html.cfm//index5173EN.html?pluginMethod=eldd.showlegaltextdetail&id=677&lang=en&T=2

 

K pokutám v Německu (v češtině):
http://www.germany.cz/mkportal/modules/wiki/index.php/Pokuty_v_N%C4%9Bmecku

http://www.forum.ford-club.cz/viewtopic.php?f=61&t=9227

 

Jestli chcete relevantní právnickou odpověď, doporučuji vám se obrátit na specializovanou, bezplatnou Právní poradnu A.N.O., která se zabývá právním poradenstvím v oblasti práva trestního, občanského, rodinného, pracovního i v dalších oblastech v souvislosti s problematikou užívání nelegálních drog a závislostního chování.

 

Kontakt: 

Právní poradna A.N.O.

Koněvova 95
130 00 Praha 3 - Žižkov
Telefon: +420 222 582 932
Mobil: +420 736 760 701
E-mail: ppano@asociace.org
Web: http://poradna.asociace.org/
Webová poradna: http://poradna.asociace.org/webova-poradna/

 

Jestli Vám vyšel pozitivní test v Německu, cestou z Čech, pak jste porušil i naše zákony, byť Vás česká strana, možná stíhat nebude. Přikládám informace k dané problemitace a jejímu řešení, včetně postihů, v našich krajích: 

http://poradna.asociace.org/pravni-informace/rizeni-pod-vlivem/

http://poradna.asociace.org/res/data/000009.pdf

 

Měl byste, kromě strachu z trestu, pamatovat i na to, že pokud někdy řídíte, byť třeba i jen minimálním vlevem návykové látky, ohrožujete tak zdraví, majetek a život nejen svůj, ale i dalších lidí, účastníků silničního provozu. 

Jak jistě víte, kdybyste měl nehodu, byť by ji zavinil někdo jiný (střízlivý), šel by postih a trest, za Vámi.

 

Stačí takto? Přeji Vám vše dobré,

buďte na sebe i ostatní, opatrný.

Amrit Sen

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko