fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Pervitin

ali

Dobrý den.Ctěla bych se zeptat,když si vemu poprvé v životě pervitin nitrožilně,jak velká by dávka měla být abych si neublížila?Děkuji.

Odpověděl:

No, jestli si chcete dávat napoprvé nitrožilně, musíte být blázen. Když už, nešlo by zvolit nějaký "bezpečnější" způsob? Mimochodem, při injekční aplikaci se můžete předávkovat jedna radost. Nehledě k tomu, že ta droga bývá málokdy čistá, takže si s ní do žíly pošlete i spoustu kdejakého svinstva - co si tak vybavuji, pervitin se řeže omítkou, jedlou sodou, nadrcenými léky, strichninem, drceným sklem a vlastně čímkoliv, co vypadá podobně jako pervitin.
Dále: droga a příměsi nejsou sterilní, takže možnost nákazy nějakou infekcí taky připadá v úvahu. Ona taková plíseň, když se zabydlí třeba v srdci nebo v oku... Noa pak jde taky o sterilitu inzulínky, vody, lžičky, filtru - v "polních" podmínkách je komplikované ji udržet. Při kontaktu s dalšími uživateli - hlavně injekčními - hrozí nákaza žloutenkami a HIV.
Ve většině případů je přechod na jehlu cestou do pekla. Rozmyslete si to.
Kyž byste si nenechala říct, zajděte do nejbližšího kontaktního venra a nechte si podrobně vysvětlit rizika injekční aplikace a možnosti, jak je aspoň částečně (a nedokonale) obejít. Co se týče dávkování - čím míň, tím líp.
Nepotěšila jste mě. :-(

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko